2012. május 15., kedd

A tematikus esküvő varázslatában

Amikor az esküvőnkre készülődtünk, vágyakozva és áhítattal nézegettem az esküvői dekorációs weboldalakat, különösen a külföldieket. Egyszerűen rabul ejtett, hogy minden részlet tökéletes, nincsen egyetlen-egy oda nem illő elem, s olyan az egész, mintha valamiféle meseországba utaznánk. Ami pedig menthetetlenül magával ragadott, hogy nem csupán színek egységét jelenítették meg, hanem témák köré épültek.

Rusztikus, természetközeli tematika, középpontban a madarakkal. :)

Muszáj szót ejtenem itt erről, mert fotós nem álmodhat annál idillibb helyzetet, hogy egy esküvőn tökéletes összhangban van minden, nem csak úgy önmagában, hanem a párral is harmóniában.
Mindez nem csak öncélúan fontos számunkra, hanem azért is, mert a környezet, a kiegészítők, a színek eredendően meghatározzák a fényképeket. Sokat emlegetjük a vintage-t, nos vintage képeket sem lehet pl. modern, minimalista dekorációról/esküvőről készíteni...vagyis lehet, csak az eszenciája nem lesz meg...

Az örök kedvenc: Legot az esküvőre! :)

A tematikus esküvők lelke

Kinek ne lenne valamilyen nagy kedvence, akár hobbiról, akár korszakról, stílusról, filmről vagy éppen egy bizonyos tárgyról beszélünk? Miért ne lehetne a kedvenc főszereplője a Nagy Napnak is?
Azt hiszem, nagyon is helye van egy esküvőn a személyiség ilyen formában történő visszatükröződésének. :) Ráadásul ez egy vissza nem térő alkalom arra, hogy a vendégeinket egy napra valóban a saját világunkba, lelkünkbe invitáljuk, s egy belőlünk épített szigetre repítsük. Sőt, megkérhetjük őket arra is, hogy próbáljanak teljes mértékben azonosulni ezzel, pl.: a tematikának megfelelő kiegészítőket viseljenek magukon.
A lényeg tehát két dologban rejlik:  a részletekben, vagyis a sok-sok apró, kreatív ötletben és önmagunkban. Nem csupán egy színt vagy színkombinációt választunk ilyenkor, hanem felfűzzük egy szálra a teljes esküvőt, ami persze nem csupán a dekorációt érintheti. :) Zene, programok, étel...szóval mindent felölel.

(Újság)íróknak vagy olvasóknak? :)

Pillangó, utazás, foci, órák, gombok, levendula, lovak, egy ország, újság, rock, jazz korszak, esernyő, Frédi és Béni...fel sem tudnám sorolni, mi minden csodát láttam az elmúlt időszakban. :) Csak rajtatok áll a választás! :)

Hajózás, ringatózás tengerészkékben - a vitorlázás hódolóinak vagy a Balaton szerelmeseinek. Forrás: www.weddingwindow.com
A citrom szerelmeseinek. :) Forrás: www.weddings.banquetevent.com

Kivitelezés

Ez az, amivel magunk is nagy bajban voltunk. Azt leszögezhetjük, hogy egy tematikus esküvő nem feltétlenül drágább a hagyományosnál, viszont több időt, figyelmet és legfőképpen ötletet kíván. Valljuk be, az ember a legelején olyan könnyen magára vállal minden esküvővel kapcsolatos teendőt, így a dekoráció elkészítését is, aztán ahogy telik az idő, rájön, hogy bizony a nap csak 24 órából áll. :) Persze nem tántorított ez el bennünket sem, sőt. Utólag azonban másképpen csinálnám. Több mindent bíznék rá profikra, s csak a nagyon személyes apró dolgokat készítenénk el otthon, mert azért mi tagadás, annak is megvan a varázsa. :)

Pillangó, pillangó, pillangó...:)

A tervezgetés során nagyon bosszantott azonban, hogy a külföldi példákkal ellentétben, a hazai kínálat valahogy nem igazán bővelkedik azokban a kézműves jellegű, vintage, rusztikus holmikban, tematikus enteriőrökben, ami a mi képzeletünkben élt. Azóta azért látom, hogy ebben csak részben volt igazam. Attól még, hogy a tematika köré építés nem bevett gyakorlat egyelőre, számos tehetséges dekoratőr, grafikus és kézműves dolgozik itthon is, csak rájuk kell találni. Ha pedig vállalkozó szelleműek és kicsit is ügyesek vagyunk, sok-sok DIY (do it yourself -csináld magad) oldal siet a segítségünkre (akár így is rákereshettek vagy a tematikára koncentrálva - angol tudás többnyire nem is szükséges, a képek sokatmondóak.:) ).

Hippi stílusban. Forrás: http://www.labellebride.com/

Egy élő példa

Nemrég Sylva és Ata esküvőjén vehettünk részt, s ahogy már korábban írtam, bizony az első perctől imádtuk az egyedi, fekete-fehér, s mindenekelőtt veterán autós elképzelésüket. Mi tagadás, a gyakorlatban sem kellett csalódnunk. :) Ikarus 55 busz, amiben legszívesebben egész nap ültünk volna, veterán járgányok, kisautó és nosztalgiázós betűs csoki ajándékba, stage pass mindenkinek (a kicsiknek színesbe), kocsis menükártya és ültetési rend... még bogaras grillázstorta is volt... (ezt majd még megmutatom :) ), mindez eleganciával, némi gengszter vagánysággal ötvözve...

A fotókkal még nem vagyunk teljesen kész, de egy kis ízelítőt mutatok Nektek. :) A dekoráció Sylva, Ata és barátjuk, Iwy kreativitásán túl Wandus, vagyis a Flora esszencia keze munkáját dicséri (nála láthattok is még képeket. :) )



































(Ui: Elnézést, ha valahol nem jelöltem meg a forrást, de ott annyi helyről gyűjtöttem, hogy nagyon hosszú lett volna a sor. :) )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése